Fit Together - Fittogether.com.tr
Lezzetli Tarifer
Kinoa Dolması

Kinoa Dolması

Kinoa protein açısından oldukça zengin ve besleyici bir bakliyat türüdür.  Renkli ve hafif bir tarif arayanlar için ideal olan biberli kinoa dolması tarifimizi denemeye ne dersiniz?  MALZEMELER 6 adet kırmızı biber dolması 1 su bardağı kinoa 1 su bardağı bezelye 1 orta boy soğan 1 orta boy domates 1 adet küçük doğranmış havuç 1 yemek kaşığı domates salçası 1 dilim dil peyniri YAPILIŞI Biberleri temizledikten sonra tepsiye dizin. Ayrı bir kapta küp küp soğanı doğrayın içine bezelye, kinoa, havuç, domatesi koyup karıştırın, harcı biberlerin içine kaşıkla yerleştirin.  Su ve domates salçasını karıştırıp biberlerin üzerine dökün. Fırında 30-40 dk pişirin.  Pişmeye yakın peyniri biberlerin üzerine koyup 5 dk peynir eriyinceye kadar fırında tutun. Afiyet olsun.   ...
Metabolizma Hızlandırıcı Çay

Metabolizma Hızlandırıcı Çay

Hem kolay hem de lezzetli bir çayla metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olabilirsiniz.  MALZEMELER:  2 yeşil elma, 2 Limon, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 tatlı kaşığı karanfil, 1 çubuk tarçın, 3 litre su  TARİF:   2 yeşil elmayı ve 2 limonu 4’er parçaya bölüp, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı karanfil ve 1 çubuk tarçınla birlikte 3 litre suda kaynatınız. Sabah 1 bardak, Akşam 1 bardak içiniz.   Afiyet olsun.  ...
Yoğurtlu Kereviz Salatası

Yoğurtlu Kereviz Salatası

MALZEMELER:  1 büyük kereviz, 1 yeşil elma, 1 kase yogurt, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 avuç ceviz 1 portakal TARİF:  Kerevizi, yeşil elmayı rendeleyip, yogurt ile karıştırıp, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tutam tuz, karabiber, ve kırılmış ceviz ile karıştırıp, portakal dilimleri üzerinde servis edilebilirsiniz. Afiyet olsun.  ...
Yumurtalı Sebzeli Kavurma

Yumurtalı Sebzeli Kavurma

MALZEMELER:  ¼ brokoli, karnabahar 100 g mantar 1 adet kırmızı, 1 adet sarı biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2  adet yumurta TARİF:  Brokoli ve karnabaharı çiçeklerine ayıralım.Biberleri jülyen doğrayalım. Sebzeleri buhar tenceresinde pişirelim. Fakat sebzeler biraz diri kalsın.Brokoli ve karnabaharı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyelim. Daha sonra mantarı ve biberleri de aynı tavada birer yemek kaşığı yağ ile ayrı ayrı soteleyip hepsini bir tencereye alalım. Sonra üstüne yumurta kıralım ve kapağı kapalı pişirelim. İster sade şekilde ister üstünde sarımsaklı yoğurt ve baharatlar ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.  ...
Yesil Omlet

Yesil Omlet

MALZEMELER:  3 yumurta akı ve 1 beyazı  2 yemek kaşığı lor peyniri 1 yemek kaşığı zeytinyağı Dereotu ve maydanoz Pul biber, karabiber TARİF :  Yumurtaları ve lor peynirini beraber çırpın. Zeytinyağıyla  ince kıyım dereotu ve maydanozu soteleyin. Pul biber ve karabiber serpin. Yumurtayı ekleyin. Üstünü maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.   ...
Sandal Sefası

Sandal Sefası

MALZEMELER:   4 adet yeşil kabak, 1 paket yağsız lor, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, Maydanoz, Dereotu, Kırmızı biber, kara biber, bir tutam tuz Üzeri için yoğurt veya yumurta TARİF:  Yeşil kabakları soyup ikiye bölelim. İçlerini temizleyelim. Bir kasede lor peyniriyle zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu karıştıralım. Baharatları harca ekleyelim. Bu lor peyniri harcını kabakların içine dolduralım. Üstüne kızarması için yumurta veya yoğurt sürelim. Fırına verelim. Üstü kızarıp kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet Olsun.  ...
Karnıbaharlı  Tavuk Salatası

Karnıbaharlı Tavuk Salatası

MALZEMELER :  1 demet roka Maydanoz ¼ karnabahar çiçekleri 250 g tavuk göğsü 1 adet turp 1 adet kırmızı soğan   Sos için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı+limon+1 tatlı kaşığı hardal TARİF :  Salata kasesine saplarını kopardığınız ve yarıya böldüğünüz roka yapraklarını, maydanozu, çiçeklere ayırdığınız karnabaharı ekleyip karıştırın. Üzerine ince dilimlediğiniz tavuk etlerini, halka doğradığınız turpları ve soğanı ilave edip karıştırın. Sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.  ...
Cevizli Narlı Ispanaklı Kinoa  Salatası

Cevizli Narlı Ispanaklı Kinoa Salatası

MALZEMELER : 1 demet ıspanak yaprağı 1 su bardağı  kinoa 1 su bardağı ceviz 1 domates 1 limon 5 dal taze soğan zeytinyağı tuz TARİF:  Kinoayı haşlayın. Ispanak yapraklarını küçük doğrayın. Domatesi küp kesin. Yeşil soğanı ince ince kıyın. Bu malzemeleri haşlanmış kinoayla karıştırın. Cevizi kırıp ve karışıma ekleyin. Limonun suyunu üzerine sıkıp zeytinyağını ve tuzunu koyun, karıştırarak servis tabağına alın. Üzerine nar taneleri koyarak servis edin. Afiyet olsun.  ...
Narlı Yeşil Mercimek Salatası

Narlı Yeşil Mercimek Salatası

MALZEMELER : 1 su bardağı yeşil mercimek 4 yemek kaşığı ayıklanmış nar 3-4 dal taze soğan 1/2 demet dereotu 1/2 demet taze nane 1 adet kırmızı biber 1/2 yemek kaşığı nar ekşisi 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 limon, tuz, karabiber TARİF :   Yeşil mercimeğin üstünü 1 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Kırmızı biber, dereotu, nane, taze soğan ince ince kıyın. Hepsini derin bir kapta karıştırın. Üstüne narı ekleyin. Zeytinyağı, limon ve baharatlarla sosunu hazırlayıp üstüne dökün.  Afiyet olsun.  ...
Ispanaklı Yeşil Mercimek Yemeği

Ispanaklı Yeşil Mercimek Yemeği

MALZEMELER :     1 su bardağı yeşil mercimek    300 gr ıspanak kökü    1 soğan    1 yemek kaşığı domates salçası    Yarım çay bardağı domates püresi    1 yemek kaşığı ince bulgur    Yarım su bardağı su    Yarım çay bardağı ayçiçek yağı    Tuz    Karabiber    Kırmızı pul biber TARİF :  Yeşil mercimekleri bol suyla yıkayıp haşlayın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. İri doğradığınız ıspanak köklerini ekleyip pişirmeye devam edin. Ispanaklar hafif yumuşayınca salçayı, domates püresini ve yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ekleyip karıştırın. Suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Hepsi pişince yeşil mercimeği de ilave edip karıştırın. 5 dakika sonra ocaktan alıp servis tabağına aktarın. Üzerine pul biber...
Balkabağı Çorbası

Balkabağı Çorbası

MALZEMELER :  1 kg  balkabağı 1 adet küçük boy yeşil kabak 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı Üzerine: dereotu, maydanoz, bol köri ve istenilen baharatlar   TARİF :  Sebzeleri küp küp doğranarak tencereye alınır.  Üstünü 2 parmak geçecek kadar su ile düdüklüde 1 saat pişirilir. Tercihe göre su yerine et suyu veya tavuksuyu kullanılabilir. Piştikten sonra el blenderından geçirilir. Üstüne dereotu, maydanoz, kimyon, toz köri ve istenilen diğer baharatlar ile  servis yapılır. Afiyet olsun.  ...
 Barbunyalı Kara Lahana Yemeği

Barbunyalı Kara Lahana Yemeği

MALZEMELER :  1 kg karalahana 1 kase barbunya 2 büyük boy soğan 2  yemek kaşığı biber veya domates salçası 1 kase fırınlanmış mısır yarması veya bir çay bardağı pilavlık bulgur 3 yemek kaşığı sıvıyağ acı pul biber TARİF :  Lahanalar ayıklanır. İyice yıkanır ve küçük küçük doğranır. Suda lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve suyu süzülür. Tencereye sıvıyağ konulur. Yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir. Soğanlar pembeleşince salça eklenerek kavrulur. Süzdürülen lahana,haşlanmış  barbunyalar ve yarma ilave edilir. Bir - iki bardak su ile ön pişirme yapılır,  tuzu ve biberi atılır. Pişmeye bırakılır. Suyunun çok fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Çorba kıvamında olması isteniyorsa daha fazla su eklenebilir. Yarmalar ve barbunya iyice pişince  altı kapatılır. Afiyet olsun.    ...
Nohutlu Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Nohutlu Buğdaylı Yoğurt Çorbası

MALZEMELER :  1 çay bardağı aşurelik buğday 3 su bardağı haşlanmış nohut 6 su bardağı su Bir buçuk su bardağı yoğurt Nane TARİF :  Öncelikle buğday şişmesi için bir gece suda bekletilir. Daha sonra süzülür ve suyu ile birlikte pişmeye bırakılır. Arada bir karıştırılarak tencereye yapışması önlenir. İyice yumuşadıktan sonra tuz ilave edilip ocağın altı kapatılır. Diğer yanda cam bir kasede yoğurt çırpılır ve içine buğday ve haşlanmış nohut ilave edilir. Üzerine kuru nane serpildikten sonra soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.  ...
Sebzeli Detoks Çorbası

Sebzeli Detoks Çorbası

MALZEMELER :  2 Kabak, 2 kırmızı biber, 2 domates, 2 soğan, 1 adet havuç, 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı bulgur, 1 yemek kaşığı zeytinyağı Üzerine: Dereotu, Maydanoz, kırmızı pul biber TARİF :  Sebzeler küp küp doğranır, kırmızı mercimek ve bulgur eklenerek üzerine su lave edilir. Tercihe göre su yerine tavuksuyu da kullanılabilir. Sebzeler haşlandıktan sonra ister parça parça kalarak, istenirse blendardan geçirilerek tüketilebilir. Üzerine zeytinyağı ilave edip, kaselere servis yaptıktan sonra dereotu, maydonaz ve kırmızı biber ile süslenebilir. Metabolizmayı hızlandırmak isteniyor ise  bol acılı ve üzerine limon sıkarak tüketilebilir. Detoks etki için arka arkaya 2 akşam yemeğinde bir kase çorba yanında yağsız bol salata ile tüketilebilir. Afiyet olsun.  ...